Velferdsteknologi - avstandsoppfølging av kronisk syke

Hva

VIS – velferdsteknologi i sentrum. Et tilbud til innbyggere med kronisk sykdom. Ved hjelp av teknologiske løsninger følges innbyggere opp på avstand. De utfører målinger (for eksempel blodtrykk, puls, vekt, blodsukker med mer) selv, og svarer på enkle spørsmål knyttet til sin helse. Disse målingene går over til bydelen hvor et responssenter følger dem opp. Helsedirektoratet har et nasjonalt program for velferdsteknologi, prosjektet er en del av det.

Oslo kommune har også andre velferdsteknologiske løsninger som elektroniske medisindispensere, trygghetsalarmer med mer.

Hvor

Dette er et samarbeid mellom Bydel Grünerløkka, Sagene, Gamle Oslo, St.Hanshaugen og Lovisenberg Diakonale sykehus.

Hvorfor

Hensikten er å gi innbyggerne med kronisk sykdom mer kunnskap om sin egen helse og sykdom. De blir veiledet av responssenteret slik at de tidligere kan fange opp endringer i sykdomsbildet, for å unngå unødvendige innleggelser. Dette gir økt mestring og mulighet for å ta mer ansvar for sin egen helse.

Hvem

Prosjekteier er direktørene i bydelene og direktør på Lovisenberg Diakonale sykehus.

Når

Prosjektet er planlagt ut 2018.

Prosjektet får midler fra Helsedirektoratet.

Bydel Grünerløkka

Hanne Eggen