Til innhold
Prosjekter

SAMMENomGATA

Kontakt

Besøksadresse

Schous plass,

SAMMENomGATA

SAMMENomGATA (2019-2021) er et kunstprogram med fokus på temporær visuell kunst, som vises i og omkring Thorvald Meyers gate og på trikken i forbindelse med oppgraderingen av gata.

Kurator: Linn Cecilie Ulvin i samarbeid med Kulturetaten.

Samarbeidspartnere: Sporveien, Bydel Grünerløkka, Deichman Grünerløkka, Atelier Nord, Oslo Kulturskole og Bymiljøetaten.

Thorvald Meyers gate og Schous plass

Thorvald Meyers gate oppgraderes i perioden 2019–2021, som en del av Trikkeprogrammet. Oppgraderte fortau og gatedekke skal legge til rette for levende byliv, fotgjengere og kollektivtrafikk.

Schous plass

Schous plass ligger mellom Thorvald Meyers gate og Toftes gate, bak tidligere Schous bryggeri. I den sørlige enden av plassen ligger inngangen til Schous kulturkvartalet, som blant annet huser Riksscenen, Øvingshotellet, Popsenteret og Oslo Musikk- og Kulturskole. Plassen fikk navn i 1874 etter bryggerieier Christian Schou. Den ble opparbeidet i 1887 og parklagt 1915-16. I 1986 ble den opprustet. Midt på plassen ligger Deichman Grünerløkka, oppført 1912-14, av arkitekt August Nielsen.

August/september 2019: BodyCartography Project – Togethering Schous Plass

I et performanceprosjekt laget spesielt for SAMMENomGATA, inviterer BodyCartography Project til intime performances, intervensjoner og oppfriskende erfaringer med bevegelse.

BodyCartography Project skaper performances som både er kroppslig og sosialt orientert, med røtter i eksperimentell dans. BodyCartography Project skaper dans i urbane og sosiale landskap.

BodyChartography Project ved Otto Ramstad og Olive Bieringa vant konkurransen SAMMENomGATA med skisseforslaget «TOGETHERING». Dette ble besluttet på jurymøte torsdag 11. april 2019.

Utøvere

Loan Ha, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Venke Sortland, Oliver Connew, Olivia McGregor, Olive Bieringa og Otto Ramstad.

Koreografi

Olive Bieringa og Otto Ramstad

Mai 2019: Barnekunstutstilling på byggegjerdene i Birkelunden

Folk sykler forbi byggegjerder som er pyntet med kunst.

100 elever ved Oslo kulturskole har lagd kunst til byggegjerdene i Thorvald Meyers gate. Anne Thrine Jackwitz, Kari Brit Kjerschow, Hilde Knutsen, Solveig Wiig og Dorota van Tiggelen er lærerne ved visuelle kunstfag og har hatt ansvar for prosjektet i regi av SAMMENomGATA.

Oslo kulturskole har i flere år satset på undervisning i de visuelle kunstfagene, og har på Schous kulturstasjon et tilbud. Elevene har latt seg inspirere av forandringene fra gamle dager til vår tid, i et kunstprosjekt om forandring, syklus og tid.

Bildene er inspirert av Futurismen, en kunstretning fra begynnelsen av forrige århundre der fart, rytme og nye kjøretøy ga kunstnerne nye uttrykk. Dette skjedde omtrent samtidig som trikken og bilen fikk sitt liv i gatene her hos oss.

To jenter går forbi gjerde med barnekunst

Kontakt oss

Prosjektleder

Else Haavik

E-post:

Kurator

Linn Cecilie Ulvin

Mobilnummer: 957 65 128

E-post: