Valg 2019

Når og hvor kan du stemme ved valget i Oslo?

​​​​​​​​​​​​​​Du kan nå forhåndsstemme ved kommunestyrevalget og valg til bydelsutvalg til og med 6. september. Valgdagene er 8. og 9. september. Husk legitimasjon.

Forhåndsstemme 12. august – 6. september

Forhåndsstemme i Oslo

I Oslo er det 28 lokaler hvor du kan stemme på forhånd.

Stemmer du utenfor din bydel ved valg til bydelsutvalg, får du stemme kun på parti, ikke kandidater. Ønsker du å gi personstemmer til kandidater på listen, må du selv skaffe stemmeseddel fra bydelen din. Har du stemmerett i en annen kommune, kan du forhåndsstemme fra lokalene i Oslo

Finn forhåndsstemmesteder i Oslo på valg.no

Åpningstider for lokaler i Oslo

• hverdager: klokken 10:00–19:00
  • lørdager: klokken 10:00–18:00 (Blindern er stengt på lørdager)

Forhåndsstemme i andre kommuner

Har du stemmerett ved kommunestyrevalget i Oslo, kan du forhåndsstemme fra andre kommuner

Finn forhåndsstemmesteder i Norge på valg.no

Stemmer du utenfor Oslo, får du stemme kun på parti, ikke kandidater. Ønsker du å gi personstemmer til kandidater på listen, må du selv skaffe stemmeseddel fra Oslo.

Bor du på en helse- og sosialinstitusjon, er på sykehus eller sitter i fengsel?

Se oversikt over institusjoner hvor det er mulig å stemme (PDF 0,2MB).

Bor du i utlandet, på Svalbard eller Jan Mayen?

Du kan forhåndsstemme fra 1. juli. Den siste fristen kan variere. Les informasjon for velgere bosatt i utlandet på valg.no.

Stemme hjemme

Er du syk eller ufør, og det er vanskelig for deg å komme til et valglokale? Da kan du søke om å forhåndsstemme der du bor. Valgmedarbeidere kommer hjem til deg og mottar stemmen din.

Frist for å søke er 4. september. For å søke, send en e-post til valgioslo@oslobystyre.no eller ring 476 97 063 mellom klokken 09:00 og 15:30 på hverdager.

Legitimasjon og valgkort

Du må ha med legitimasjon for å stemme. Som legitimasjon gjelder dokumenter med navn, fødselsdato og bilde – for eksempel pass, førerkort eller bankkort med bilde.

Valgkort er ikke nødvendig, men det kan gå raskere om du tar det med.

Har du ikke mottatt valgkortet og er usikker på om du har stemmerett? Send e-post til valgioslo@oslobystyre.no eller ring 476 97 063 på hverdager mellom kl. 09:00 og 15:30.

Stemme på valgdagene 8. og 9. september

På valgdagene må du stemme i Oslo. Du kan ikke stemme i en annen kommune.

Det er 103 valglokaler i Oslo. Finn valglokalene på valg.no

Valglokalene er åpne:

• søndag 8. september klokken 13:00–18:00
  • mandag 9. september klokken 09:00–21:00

Stemmer du utenfor din bydel, må du skaffe stemmeseddel fra bydelen din hvis du vil gi personstemme til kandidater til bydelsutvalget. Skaffer du ikke stemmeseddelen, kan du benytte en generell stemmeseddel hvor du kan stemme på parti.

Se også: