Kurs: Lag din egen blomstereng

Om aktiviteten

Lurer du på hva som er forskjellen på en slåttemark og en blomstereng? Har du lyst til å anlegge din egen eng i hagen, borettslaget eller på hytta?

Blomsterenger er levende natur- og kulturskatter, som gir mat og husrom for et mangfoldig insektliv. En eng kan øke det biologiske mangfoldet i urbane strøk, til glede for både insekter, fugleliv, og mennesker!

På dette kurset får du en innføring i hvordan man kan komme i gang med eng, hvilke frø som kan brukes, og skjøtsel og slått av enga.

Kurset begynner med en teoridel i barokksalen på Linderud gård, før vi går ut i nærmiljøhagen. Her er det etablert eng ved hjelp av tre ulike metoder: med høy, med frø og med pluggplanter. Vi ser på de ulike feltene, og planter ut pluggplanter av karve i enga i fellesskap.

Kursholder Kristina Bjureke er botaniker og universitetslektor ved Naturhistorisk museum/ Botanisk hage. Hun har i flere årtier formidlet om planter og viktigheten av biologisk mangfold, og i 2023 vant hun Plantearven-prisen for sitt arbeid. Hun har etablert blomstereng som et forskningsprosjekt i Linderud nærmiljøhage.

PRAKTISK INFO:
Første del av kurset holdes i barokksalen i hovedbygningen på Linderud gård, med inngang fra gårdsplassen. Deretter skal vi ut i hagen, så kle deg etter været!

Mer informasjon om kurset

Deltakeravgift: 300,- (ordinær pris) / 150,- (redusert pris)
Påmelding: Lenke til påmelding

Kontaktinformasjon til arrangør: ida.gulbrandsen@mia.no

Tid og sted

Dato

Tirsdag 4. juni

Tid

18:00-20:30

Sted

Trondheimsveien 319, 0593 Oslo