En ny type kulturskole

Denne høsten flytter kulturskolen inn på Manglerud bad og aktivitetshus. Det markerer starten på en ny type kulturskole som skal spre seg ut over hele byen i årene fremover.

Bilde av jente som maler
Fotograf: Jørgen Rist Holmen / Kulturetaten. Bilde: Jørgen Rist Holmen / Kulturetaten

Flere nye kulturstasjoner

Det er et mål at flere innbyggere skal få benytte seg av vårt tilbud. Derfor bygges det kulturstasjoner i flere byedeler, som vil knytte oss nærmere lokalmiljøene. Fra 23. september flytter vi inn i nye lokaler på Manglerud bad og aktivitetshus. Her får vi for første gang i Oslo samlet undervisning innen alle kunstfagene under samme tak. Neste år åpner Voldsløkka skole og kulturstasjon, mens nye bygg på Mortensrud og Trosterud er under planlegging.

Hva er en kulturstasjon?

En kulturstasjon er et stort undervisningssted der kulturskolen disponerer egne lokaler. En lokal møteplass for elever, lærere, frivillige, foreninger og profesjonelle aktører. Et langsiktig mål for oss er å få en kulturstasjon i hver bydel.

Dette kommer på Manglerud

  • Ettermiddag- og kveldsundervisning i musikk, dans, teater og visuell kunst. Oversikt over hele undervisningstilbudet i bydel Østensjø. Musikkfag sttarter opp allerede 12. september. Resten starter opp i uke 41.
  • Kulturelt boblebad: Gratis tilbud for barn fra fire til åtte år, med foreldre. Et opplevelsesverksted som skjer fire ganger i året, lørdag formiddag. Ungene får være med på to aktiviteter med 30 minutters varighet, og avsluttes med en kunstopplevelse (en forestilling, konsert, kunstutstilling og lignende).

  • Impro og Popcorn: En åpen scene for ungdom fra 13 år og opp, på fredager. Improvisasjon innenfor dans, teater, musikk og visuell kunst, hvor ungdommene kan komme å vise det de ønsker. Holdes fire ganger i året sammen med ungdomsklubben på Manglerud.

  • Pop-up med kulturskolen: Gratis tilbud for barn og unge mellom 10 og 13 år. Et to timers verksted som gir en smakebit på hva kulturskolen kan tilby. Holdes fire ganger i året, på fredag ettermiddag.

  • Singer-songwriter-kurs: Liker du å dikte? Lage tekster? Finne på melodier? Har du lyst til å lære å uttrykke deg kreativt gjennom å lage egne sanger? Kurs for nybegynnere og viderekomne. Fra 12 år.

  • Gratis art camp i høstferien.

Tilbake til røttene

Kulturskolen har en lang historie på Manglerud med undervisning i musikk, visuell kunst og musikkteater. Musikkteatertilbudet ble opprettet der allerede i 2001, og besto da av én ungdomsgruppe som laget små shownumre. Siden den gang har kurset både vokst og utviklet seg til om lag 300 elever fordelt på ulike grupper med undervisning flere steder i byen. Det er med stor glede at musikkteaterelever og -lærere, som i noen år har hatt midlertidig tilhold på Høyenhall skole, nå vender tilbake til røttene sine sammen med de andre kunstfagene.