Til innhold

Gammeldags julestue – konsertversjon

Arrangementsinformasjon

Dato

Onsdag 13. desember

Tid

19:00-21:15

Sted

Oslo gate 13, 0192 OSLO
Ladegården ligger i krysset Oslogate og Bispegata. Inngang fra hagesiden i Bispegata.

Om aktiviteten

På selveste Luciadagen holder vi julestue på Ladegården. På 1700-tallet samlet folk seg i de mørke vinterkveldene for å danse, leke og more seg – og kanskje nyte en enkel servering. Julestuene var så populære og løsslupne at kongen forbød dem med flere forordninger, siste gang av Christian VI i 1735.

Ladegårdens julestue henter opp igjen noe av det gamle og glemte, og har i seg førjulstidas tradisjonelle kontraster lys/mørke, tindrende stjerner og skumle julebukker. Kjernen er Barokk Boreals konsertforestilling, der seriøs musikk presenteres i et lekent uttrykk med musikk, dans og fortelling. Forfatter Sveinung Lutros bildekåseri fråtser i mørke og skumle vesener som uhyrlige Krampus, hissige Lussi og den mystiske julegeita, og setter tradisjonene i en historisk og europeisk sammenheng.

Alle sansene skal pirres, så Ladegården inviterer inn i julepyntede stuer, og byr på enkel servering med historisk julesmak.

Barokk Boreal er Cathrine Bothner-By (barokksang), Ulrik Gaston Larsen (luttinstrumenter), Øyonn Groven Myhren (folkesang) og Vegar Vårdal (feler).

Pris og påmelding

Pris:

200/150

Påmelding:

Billetter kan kjøpes på forhånd hos Ticketco

Det er også billettsalg i døra i forkant av konserten.