Råd og regler i Oslo

Reise

Kollektiv transport og taxi

Hold anbefalt avstand og ikke reis med mindre du må.

Munnbind er påbudt når det ikke er mulig å holde en meter avstand.

Regler for inn- og utreise

Oslo kommune har ikke egne regler for reiser til og fra utlandet og fritidsreiser innenlands. Det er nasjonale regler som gjelder – les mer hos nasjonale helsemyndigheter:

Karantenehotell

Alle som kommer til Norge fra land eller områder med høy smitte, røde land eller områder, må i reisekarantene i inntil 10 døgn. 

Hovedregelen er at reisekarantenen skal gjennomføres på en av disse måtene:

  • i en fast bolig du leier eller eier
  • på et egnet karantenested som arbeidsgiver i Norge stiller med
  • på karantenehotell

Reisende kan gå ut av karantene etter tidligst dag sju dersom de tester negativt for korona to ganger etter ankomst. Den første testen skal tas innen tre dager etter ankomst, den andre tidligst sju dager etter ankomst. Dette gjelder ikke for reisende som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene før ankomst. For dem er det obligatorisk å teste seg, men de får likevel ikke forkortet innreisekarantene.

Opphold på karantenehotell i Oslo kan ikke bookes på forhånd. Reisende som ønsker å gjennomføre reisekarantenen på karantenehotell i Oslo, må kontakte grensepolitiet ved ankomst landet, som tar kontakt med kommunen. 

Les mer detaljert om karantenehotell på regjeringen.no

Unntak fra hovedregelen

Fra 13. desember må du ikke på bo karantenehotell, hvis formålet ditt med oppholdet i Norge er noe annet enn arbeid eller et kort besøk, og du kan dokumentere at du har et annet egnet oppholdssted.

Les mer detaljert om unntakene som trådte i kraft 13. desember hos regjeringen.no

Får du besøk fra utlandet?

Gjester fra utlandet må følge de samme reglene som andre reisende. Har ikke gjestene fast bopel i Norge, må de oppholde seg på karantenehotell i 10 dager. De kan ikke gjennomføre karantenen hos deg. Det er politiet som henviser reisende som får innreisetillatelse til landet, til karanteneopphold på karantenehotell. Det går derfor ikke an å bestille plass på karantenehotellet for personer som planlegger reise til Norge.

Pris for karantenehotell

Personer som er på karantenehotell må betale en egenandel på 500 kroner i døgnet.

Ofte stilte spørsmål

Finn eksempler på spørsmål som ofte stilles til oss, og svarene på dem.