Råd og regler i Oslo

Reise

Kollektiv transport og taxi

Hold anbefalt avstand og ikke reis med mindre du må.

Munnbind er påbudt når det ikke er mulig å holde en meter avstand.

Regler for inn- og utreise

Oslo kommune har ikke egne regler for reiser til og fra utlandet og fritidsreiser innenlands. Det er nasjonale regler som gjelder – les mer hos nasjonale helsemyndigheter:

Karantenehotell

Alle som kommer til Norge fra land eller områder med høy smitte, røde land eller områder, må i reisekarantene i 10 døgn.

Hovedregelen er at karantenen gjennomføres enten i en bolig du er bosatt i eller eier, på et egnet karantenested som arbeidsgiver stiller med, eller på karantenehotell.

Se alle regler for reisekarantene og karantenehotell på helsenorge.no.

Får du besøk fra utlandet?

Gjester fra utlandet som ikke har fast bopel i Norge, må oppholde seg på karantenehotell i 10 dager. De ikke kan gjennomføre karantenen hos deg.

Karantenehotell i Oslo

Karantenehotell i Oslo er kun for de som ankommer landet via Oslo havn, og skal gjennomføre karantenen på karantenehotell. Ved ankomst til Oslo havn vil politiet bistå reisende med å komme i kontakt med de tjenestene i Oslo som organiserer karantenehotell.

De som kommer med fly, bil eller buss, skal i karantenehotell i andre kommuner – for eksempel Ullensaker hvis de lander på Gardermoen, eller Sarpsborg hvis de har passert grensen på Svinesund eller Ørje.

Pris

Personer som er på karantenehotellet må betale en egenandel for oppholdet.

Egenandel per døgn:

  • 500 kroner for privatpersoner
  • 1 500 kroner for arbeidsgivere

Ofte stilte spørsmål

Finn eksempler på spørsmål som ofte stilles til oss, og svarene på dem.