Sommerjobb for ungdom i Bydel Alna

På denne siden kan du finne svar på mange vanlige spørsmål om jobb i Bydel Alna. Siden oppdateres jevnlig, slik at dere kan bruke siden for å finne oppdatert informasjon om sommerjobbene.

Søknadsfristen for sommerjobb i Bydel Alna har gått ut. Du kan ikke lenger søke sommerjobb hos oss. 

Vi mottok 721 søknader. Vi regner med å intervjue rundt 330 søkere. Det er fortsatt uklart hvor mange vi kan ansette, fordi vi ikke har fått beskjed om hvor mye penger vi kan bruke på lønn til ungdommene ennå.

Hva er status på rekrutteringsprosessen nå?

Per 10. mai har vi gjennomført eller kalt inn til over 300 intervjuer. Det betyr at det fortsatt er en liten mulighet for at du kan bli kalt inn på intervju, selv om du fortsatt ikke har hørt noe fra oss, men sjansen er nå liten.

10. mai begynner vi å ringe de første ungdommene for å tilby jobb. Vi begynner med å tilby jobb til de som skal jobbe i den første perioden (20. juni – 8. juli).

Jeg har søkt jobben, men ikke blitt kalt inn på intervju. Når får jeg vite noe mer? 

Vi sorterer søknader og kaller inn til intervju fra nå og fram til omtrent 15. mai. Hvis vi ønsker å ha et intervju med deg, ringer vi deg på det telefonnummeret du skrev inn i søknaden. Hvis du ikke blir oppringt, ble du dessverre ikke valgt. Du trenger ikke å ta kontakt med oss. Når vi ikke lenger kaller inn flere på intervju, gir vi beskjed om det her.

Jeg har vært på intervju. Når får jeg vite noe mer?

Vi ansetter fortløpende. Alle som får jobb, skal ha fått beskjed om det senest 1. juni. De fleste får vite det en stund før det. 

Hvorfor må jeg ha elektronisk identitet (bank-ID eller MinID) og hvordan skaffer jeg meg det?

Alle som får sommerjobb, må ha elektronisk identitet. Årsaken til dette, er at denne brukes for å signere arbeidskontrakten digitalt (ikke på papir), søke skattekort/frikort og søke politiattest (for de arbeidsplassene som krever det) og for å få lønnsslipp inn i Altinn. 

Arbeidskontrakten kommer på din altinn.no-bruker. For å opprette og logge inn på Altinn, trenger du elektronisk identitet.

Her kan du lese mer om Elektronisk ID

Her kan du lese mer om Bank-ID

Hvordan skaffer jeg meg frikort/skattekort?

Dere er selv ansvarlige for å skaffe dere skattekort/frikort. Alle som har jobb, må gjøre dette. Bestill frikort eller skattekort med en gang etter at du vet at du fikk jobb, så slipper du å bli trukket 50 prosent i skatt.

Her kan du lese mer om å bestille frikort 

Les mer om hvordan du bestiller, ser eller endrer skattekort

Hvis du har flere jobber og har frikort, må du dele opp frikortet ditt mellom arbeidsgiverne. Hvis du ikke gjør dette, blir du å bli trukket 50 prosent i skatt. 

På disse nettsidene kan du lese om hva ung.no og Ung i Gamle Oslo skriver om skatt:

Hvem velger dere ut til sommerjobbene?

Når vi velger hvem som skal få sommerjobb, ser vi på mange ting. Vi skal prøve å få en balanse mellom alder, kjønn og bakgrunn. De som har skrevet en god søknad og CV, og gjør et godt inntrykk på intervju, blir prioritert. Hvis du hadde sommerjobb i fjor, blir du ikke prioritert i år. 

Jeg ble tilbudt jobb. Hva skjer nå?

Gratulerer med sommerjobb! For å jobbe, trenger du en arbeidskontrakt. Din kontrakt blir sendt ut digitalt på altinn.no. Du må lese den og signere før du starter å jobbe. Husk å bestille frikort eller skattekort!
Du skal ha fått beskjed om hvor og når du skal jobbe. Du blir kontaktet av en fra arbeidsplassen din, som forteller deg hvilket klokkeslett du skal møte opp, og hva du eventuelt bør ha med deg. Husk å sjekke e-posten din! Hvis du ikke har hørt noe fra arbeidsgiveren din fire dager før du skal begynne å jobbe, kan du du ta kontakt på lars.toft@nav.no.

Trenger jeg politiattest? Hvordan får jeg det?

Noen av jobbene krever politiattest (vandelsattest). Hvis du søke politiattest, skal du ha fått en e-post om dette. Dette gjelder blant annet barnehager, skoler, fritidsklubber, seniorsenter og frivillighetssentraler.

For å søke trenger du trenger en bekreftelse fra oss. Hvis du tror jobben din trenger politiattest, men at du ikke har fått beskjed om det, kan du ta kontakt med oss.

Hvordan kan jeg være best mulig forberedt på jobbintervju?

Jobbintervjuer er aldri like, men det er likevel noen temaer og spørsmål som den som intervjuer deg, lurer på. På grunn av dette, er det lurt at du har gode svar på følgende spørsmål:

a)    Kan du fortelle litt om deg selv?

Her anbefaler vi at du forteller kort om hva du heter, hvor du bor, hva dine hobbyer er, hva du eventuelt studerer, kort om hvilke arbeidserfaringer du har. Poenget med spørsmålet er å bli bedre kjent med deg!

b)    Hvorfor har du søkt denne jobben? Hva er din motivasjon?

Motivasjon er noe av det viktigste en arbeidsgiver ser etter. God motivasjon betyr at det er større sannsynlighet for at du møter opp presist, gjør ditt beste og ønsker å lære. Motivasjon kan handle om at du ønsker å lære nye ting, bidra for lokalsamfunnet, hjelpe til med det du kan – eller noe helt annet. 

c)    Hvorfor kommer du til å gjøre en god jobb for oss?

Det er veldig mange søkere på disse jobbene. Du må derfor fortelle oss om hva som gjør akkurat deg så spesiell, og hvorfor vi må ansette DEG. Her er det lurt å legge vekt på hva du har lært på skolen, hva du har av arbeidserfaring fra tidligere, din personlighet hvilke hobbyer du har, og koble dette mot arbeidsoppgavene i sommerjobbene. 

Har du spørsmål om lønn, kontrakt, timeliste eller lignende? Ta kontakt med Inga-Lise på inga-lise.nordlys@bal.oslo.kommune.no.

Har du spørsmål om noe annet? Ta kontakt med prosjektleder Lars på lars.toft@nav.no.