22. april: Byrådet gjør ingen endringer i tiltakene denne uka

Pressemelding: Byrådet i Oslo har i dag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i koronatiltakene denne uka. På tirsdag vil byrådet gjøre en ny vurdering av situasjonen.

Byrådet har signalisert at de ville vurdere forbudet mot flere enn to gjester denne uken. På grunn av smittesituasjonen har byrådet besluttet å videreføre dette forbudet, men det vil vurderes på nytt til uka.

– Det er ingen tvil om at smittesituasjonen i Oslo fortsetter å være alvorlig. Selv om tallene går ned, hadde vi over 1100 smittede i Oslo forrige uke, og smittetallene ligger omtrent på samme nivå denne uka. Det er på høyde med toppene i de tidligere smittebølgene i november og januar. Antallet innlagte har gått noe ned, men det er fortsatt over 100 innlagte koronapasienter i Oslo og på Ahus. Samlet sett vurderer vi situasjonen til å være så alvorlig at vi foreløpig ikke gjør nye lettelser i tiltakene nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådet vil gjøre en ny vurdering i situasjonen tirsdag 27. april, som vil offentliggjøres i en pressekonferanse samme dag. Da vil det bli kjent hvilke tiltak som gjelder i Oslo første halvdel av mai.

– Vi har allerede gjort en stor lettelse denne uka: Denne uka åpnet vi for mer fysisk tilstedeværelse for alle elever i skolen, etter at det i en måned har vært heldigital undervisning i videregående skoler, ungdomsskoler og på 5.-.7. trinn i sju bydeler. Dette gir økt mobilitet og flere nærkontakter, men gjør det også mulig for barn og unge å leve litt mer normalt igjen, sier Raymond Johansen.

Byrådet forbereder nå gjenåpningen av Oslo:

– Vi ikke må snuble på oppløpssiden og åpne for mye for tidlig. Når situasjonen tillater det vil gjenåpningen av Oslo fortsette, men da må vi være sikre på at det er trygt. Det avhenger av smittesituasjonen, antall innlagte og antall vaksinerte. Nå er det aller viktigste å få presset smitten ytterligere ned, slik at vi har større sjanse for en varig gjenåpning, uten å risikere å måtte stenge ned igjen. Selv om utålmodigheten vokser, er jeg sikker på at det viktigste for både befolkning og næringsliv er at vi får en trygg, varig gjenåpning, heller enn å risikere å åpne for tidlig, sier Raymond Johansen.

Kontakt kommunen

Ta kontakt om du har spørsmål om tiltakene

Mer informasjon om Oslo kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om koronatiltak fra Oslo byråd

Informasjon om korona for deg som bor i Oslo kommune