14. januar: Oslo har startet massevaksineringen

Pressemelding: Oslo kommune har opprettet 15 vaksinasjonssentre, og har i dag startet vaksineringen av hjemmeboende innbyggere.

– Byrådet gjør alt vi kan for at kommunen skal kunne vaksinere så mange som mulig så raskt som mulig. Jeg er veldig glad for at første runde med vaksinering på i sykehjem og omsorgsboliger nå er ferdig, og at vi kan gå i gang med innbyggere som bor hjemme, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Det er innbyggere over 85 år som vaksineres fra og med i dag. Deretter følger yngre innbyggere i alderskohorter på fem år. Når alle innbyggere over 65 år er vaksinert fortsetter kommunen vaksineringen med innbyggere under 65 år. De med sykdommer prioriteres først.

Alle bydeler har etablert egne vaksinasjonssentre som åpner denne uken. Her kan man vaksinere opptil 63.000 innbyggere per uke.

– Tempoet på vaksineringen vil i stor grad påvirkes av hvor mange vaksiner vi får tilgang til, og jeg har store forhåpninger til at Oslo som episenter for koronapandemien i Norge vil bli prioritert, sier Johansen.

Ved utgangen av uke 2 vil Oslo ha mottatt 9.000 koronavaksiner, der 7800 kommer produsenten Pfizer og 1800 fra produsenten Moderna. Den første dosen Moderna-vaksine settes i Bydel Grünerløkka på fredag.

– Vaksinen er trygg, gratis og frivillig, og jeg oppfordrer alle til å ta den. Innbyggere vil bli kontaktet for timeavtale, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Vaksinesentrene i bydelene
BydelAdresse
AlnaHaugerudsenteret 1-5, 2.etasje, 0673 Oslo
BjerkeUlvenveien 82 og 80 
FrognerBydelens hus, Drammensveien 60
Gamle OsloKolstadgata 1,  1.etg, Tøyen
GrorudGårdsveien 6, Grorud Samfunnshus
GrünerløkkaRøde kors konferansesenter Hausmannsgate 5-7
Nordre AkerTrimveien 4 (Domus Athletica)
NordstrandNordstrandveien 29
SageneKristiansands gate 2, 0463 Oslo (Sagene samfunnshus)
St. HanshaugenLovisenberggate 15b
StovnerStovner senter 3, 0985 OSLO
Søndre NordstrandRosenholmveien 20
UllernHoffsveien 48
Vestre AkerSørkedalsveien 150a, 0754 Oslo
ØstensjøOlaf Helsetsvei 6, 0694 Oslo

Streaming av pressekonferanse 14. januar