10. januar: Oslo kommune utvider drop-in tilbudet for oppfriskningsdose

Pressemelding: Alle innbyggere i Oslo over 45 år kan nå få oppfriskningsdose via drop-in, og flere vaksinesentre åpner for drop-in til innbyggere mellom 18-44 år.

Read the press release in English

– Forrige uke kunne vi ønske dem mellom 18 og 44 år velkomne til drop-in på Stovner. Nå utvides dette tilbudet til flere vaksinesentre i byen vår, og vi inviterer alle i Oslo over 45 år til drop-in for å få oppfriskningsdosen sin. Det viser at vi er godt i rute med vaksineringen i Oslo, og at flere blir bedre beskyttet for hver dag som går. Vaksinen er fremdeles veien ut av pandemien, og ved å takke ja til oppfriskningsdosen bidrar du til å beskytte deg selv og andre, sier byråd for eldre, helse og innbyggertjenester, Robert Steen.

Når du møter på drop-in vil du få tilbud om første ledige vaksinetime. Noe ventetid må derfor påberegnes. Husk at det skal gå 4,5 måneder (20 uker) mellom dose 2 og dose 3. Har du gjennomgått korona kan du gå inn på FHI sine nettsider for å se hva som gjelder for deg.

Drop-in for oppfriskningsdose åpner for alle innbyggere i Oslo over 45 år

Fra og med mandag 10. januar kan alle innbyggere i Oslo over 45 år møte opp til drop-in for oppfriskningsdose. Det anbefales at du møter opp ved det vaksinesenteret hvor du fikk dose 2.

Hvis du allerede har fått time til vaksinasjon, oppfordres du til å benytte den oppsatte timen. Dette bidrar til at Oslo kommune får utnyttet vaksinasjonskapasiteten best mulig.

Drop-in for oppfriskningsdose åpner for alle innbyggere i Oslo over 18 på utvalgte vaksinesentre

Drop-in for oppfriskningsdose for alle over 18 år tilbys nå ved vaksinesenteret på Nordstrand, Grorud og Østensjø (Skullerud). I tillegg har Stovner vaksinesenter samme tilbud. Tilbudet om drop-in gjelder alle innbyggere i Oslo i denne aldersgruppen, uavhengig av bostedsbydel.

Det er nok vaksiner til alle, men det er begrensninger i antall personer som kan være i lokalet til samme tid. Derfor anbefales det å utnytte hele åpningstiden.

Åpningstid og adresse til vaksinesenterne

  • Bydel Nordstrand (Langbølgen 11)
  • Bydel Grorud
  • Bydel Østensjø (Skullerud)
  • Bydel Stovner

Fremover vil tilbudet åpne ved flere vaksinesentre. Det anbefales derfor å følge med på Oslo kommunes nettsider for informasjon om hvilke vaksinesentre det gjelder, samt oppdaterte åpningstider.

Oppdatert liste over vaksinesentre som har drop-in for alle over 18 år finnes her

Kontakt kommunen

Ta kontakt om du har spørsmål om tiltakene

Mer informasjon om Oslo kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om koronatiltak fra Oslo byråd

Informasjon om korona for deg som bor i Oslo kommune