Våre tilbud til ungdom

Hvordan er det egentlig å være jente i dag? Opplever du mye stress eller press i hverdagen? Kanskje du av ulike grunner bare trenger ditt eget sted hvor du ikke stilles krav til og der du kan være deg selv? Da er kanskje Sisterhood noe for deg!

Åpen jentekveld

På jentekveldene blir du kjent med andre jenter og vi finner på forskjellige ting hver uke. Det kan være arrangementer som spillekvelder, malekvelder, ulike workshops, kino, bowling og mye mer.

Når og hvor?

Våre jentekvelder er hver torsdag fra 16.30 til 18.30. Som regel arrangeres jentekvelder på Ruseløkka fritidsklubb, som ligger i Munkedamsveien 64, men noen ganger gjør vi aktiviteter utenfor huset.

Hvis du har Instagram bør du følge oss på sisterhood_norge. Her legger vi ut ukentlig informasjon om hva vi gjør den kommende jentekvelden.

Les mer om Sisterhood på Instagram.

Les mer om Sisterhood på Facebook.

Forslag til jentekveld?

Hvis du har noen ønsker til jentekveldene, kan du skrive til oss på Instagram, Facebook, eller sende en direkte melding til 41 44 48 28.

Ung aktivitet

Ung Aktivitet er et gratis tilbud for all ungdom mellom 13 til 18 år i Oslo. Det er lavterskel, og kan være en fin mulighet til å få gode tips til egentrening, apparater, eller bare for å ha noen å trene med! Det er også mulighet for å være med på gruppetime.

Ung Aktivitet er et gratis tilbud for all ungdom mellom 13 og 18 år i Oslo. Aktiviteten er lavterskel, og skal gi gode tips til egentrening, bruk av apparater eller bare for å ha noen å trene sammen med. Vi arrangerer også gruppetimer.

Det blir veiledning hele økten for de som ønsker det, etter trening får du en smoothie og noe å tygge på..

Treningen finner sted på Friskis & Svettis Majorstuen og varer fra 16:30 til 18:00. Adresse: Sørkedalsveien 10A, 0369 Oslo.

Jentegruppe

En jentegruppe er en gjeng på ca. 8-12 jenter som møtes en kveld i uken i opptil ett år for å bli kjent med hverandre, snakke om viktige ting og gjøre ting sammen. Vi drar for eksempel på kino, lærer selvforsvar, maler, danser og mye mer!

Jentegruppene ledes av to voksne kvinner som setter sammen temakveldene og aktivitetene. Vi har aktiviteter og har temakvelder annen hver uke. På temakveldene kan du snakke om det du synes er viktig, dele ting og høre hva andre mener om det samme.

Hvordan bli med?

De fleste av jentegruppene til Sisterhood i Norge starter opp enten på våren eller høsten. Sisterhood er i stadig vekst og finnes mange steder i Oslo og i andre byer i Norge.

Ta kontakt med oss for å finne ut mer. Du kan også spørre en voksen på din fritidsklubb, skole, helsesykepleier eller en annen voksen om de kan starte opp en Sisterhood-gruppe for dere.

Attest

Etter et år i en jentegruppe får du en attest. Dette kan brukes når du søker jobb, og vi i Sisterhood stiller gjerne opp som referanse da!

Storesøster

Ønsker du en “storesøster” som du kan dele tanker, følelser og livet med?
Vi har flere storesøstre som kan være der for å lytte, støtte, motivere og gi deg innspill på utfordringer og gleder. Hun blir som en coach og gjør dette frivillig, fordi hun har lyst til å være sammen med deg. Storesøstrene våre er i alderen 25 år til ca. 40 år.

Hva betyr det å få en storesøster?

  • Å ha en voksen du kan snakke om livet eller dine følelser om.
  • Å ha noen du kan finne på morsomme aktiviteter med.
  • Hvis du ønsker, kan storesøsteren din hjelpe deg med et mål du vil jobbe med.
  • Vi matcher deg og din storesøster ut ifra interesser og ønsker.
  • Vanligvis møter du din storesøster en gang i uken i opptil et år. Hva dere gjør når dere møtes bestemmer dere selv.

Kontakt oss hvis du kunne tenke deg å «få» en storesøster.

Ferietilbud

Hvert år arrangerer Sisterhood ferieaktiviteter for alle jenter mellom 12-22 år. Vi har tilbud i vinterferie, høstferie og sommerferie.

I feriene tilbyr vi morsomme utflukter og aktiviteter som badeland, trampolinepark, kino og klatring. Alt er gratis – og vi stiller med mat og drikke så du trenger bare å ha med klær etter aktivitet og vær. På ferieaktivitetene har vi begrenset plasser til 15 jenter i hver aktivitet.

Påmelding

For hver aktivitet må det fylles ut et påmeldingsskjema som inneholder info om allergier, alder, kontaktinfo og eventuelt samtykke til at Sisterhood kan ta bilde.

Forslag til ferieaktiviteter?

Har du noen forslag til hva vi kan gjøre i feriene, så er det bare å fortelle det til oss på enten Facebook, Instagram, på melding til 41 44 48 28 eller på mail til sisterhood@sisterhood.no.

JENTIVALEN

Hvert år arrangerer Sisterhood JENTIVALEN, en gratis og rusfri festival for og av jenter mellom 12-23 år. Den første JENTIVALEN startet i 1995 av Bydel Sagene, men siden 2017 har Sisterhood overtatt stafettpinnen.

Hva skjer på JENTIVALEN?

På JENTIVALEN blir det musikk, goodiebags, god mat, workshops, åpen scene og mange andre morsomme aktiviteter.

Hvorfor arrangerer vi JENTIVALEN?

Vi ønsker å gi jenter en dag fylt med moro og frihet, og gi dem gode minner som de kan se tilbake på. Jentivalen skal være et fristed, der du som jente kan være deg selv, ha det morsomt, bli inspirert, lære noe nytt og samles sammen med andre jenter fra Oslo og andre byer. Kanskje du får seg nye venninner eller prøver en aktivitet du aldri har prøvd tidligere?