Våre tilbud til frivillige, ansatte og foreldre

Vi tilbyr en rekke tilbud til frivillige, foreldre og ansatte. Her kan du lese mer om disse.

Bli frivillig

Ønsker du å hjelpe unge jenter mellom 12-22 år?
Da er kanskje Sisterhood noe for deg.

Frivillig storesøster

Sisterhood søker hele tiden etter engasjerte storesøstre for en yngre jente i en avtalt periode. En storesøster er en trygg og voksen person som kan lytte, støtte og motivere en jente yngre enn seg selv. Du og din lillesøster møtes en gang i uken, og bestemmer selv hva dere gjør. Vanligvis er man storesøster fra seks måneder til opptil ett år.

Frivillig på jentekvelder

Jentekvelder arrangeres hver torsdag og skal være et pusterom for jenter, der de blir kjent med andre jenter i trygge omgivelser. Vanligvis holder vi til på Ruseløkka fritidsklubb i Munkedamsveien 64, men vi drar også på utflukter utenfor huset.

Som frivillig blir du med på aktiviteter vi gjør med jentene, er en trygg voksenperson og bidrar til god stemning. For å gi kontinuitet til jentene, ønsker vi at du kan forplikte deg til å være med i et halvt år om gangen.

Du vil jobbe sammen med en ansatt fra Sisterhood under disse kveldene.

Dette får du ved å være frivillig i Sisterhood

Alle nye frivillige blir kurset, får veiledning og støtte i perioden du er storesøster. På kurset får du et innblikk i hvordan det er å være storesøster, hva slags problematikk du kan møte og hvordan du kan løse ulike situasjoner underveis i coachingen. Som frivillig må du gi Sisterhood jevnlige oppdateringer på hvordan det går for deg og din lillesøster.

I tillegg har vi egne inspirasjonskvelder, kalt «Coach Cafe», for frivillige. Her får du faglig påfyll, veiledning og kan dele erfaringer med andre storesøstre. Vi tilbyr også individuell veiledning.

Ved å være frivillig i Sisterhood får du mulighet til å gjøre en forskjell for unge jenter, og bli en del av et prosjekt som jobber for å gi jenter en møteplass og et pusterom der de kan være seg selv.

Slik blir du frivillig

Dersom du er interessert i å bli storesøster eller ønsker å vite mer om Sisterhood, send oss en mail til sisterhood@sisterhood.no eller kontakt oss på telefon 41 44 48 28.

Gruppelederkurs

Vi tilbyr et todagers kurs i Bydelens hus som gir innføring i metodikken som brukes i Sisterhood og Brotherhood. Dette kurset er for personer, organisasjoner og bydeler i Oslo som ønsker å lede en jente- eller guttegruppe. Det vil bli gjennomgang av teori og praktiske øvelser i ulike temaer.

Gruppedynamikk, roller, ledelse - og hvordan man tar vare på seg selv som gruppeleder - vil være temaer som blir diskutert i kurset.

Når kurset er fullført får du et kursbevis og en metodebok for Sisterhood og Brotherhood til videre bruk. Etter kurset kan vi også signere en samarbeidsavtale, slik at dere kan bruke navnet vårt, logoen vår, hjemmesiden til rekruttering og for å spre informasjon om gruppene deres.

Neste kurs er foreløpig ikke avklart. Vi vil annonsere så fort som mulig når neste kursdato er avklart.

Prisen er 1.500 kroner per deltaker.
Dersom virksomheten ønsker et tilpasset opplegg gjelder andre priser.

Påmelding

Vanligvis legger vi ut kurs ca. en gang i måneden på vår kalender. Er du interessert i å melde deg på gruppelederkurset, ta kontakt på sisterhood@sisterhood.no eller telefon 41 44 48 28. Ulike henvendelser tas fortløpende.

Jentedag på skolen

Trenger jentemiljøet i klassen din inspirasjon? Inviter Sisterhood til din skole og gi jentene en helt spesiell dag. Sammen utforsker vi viktige temaer, blir bedre kjent med oss selv og hverandre - og skaper et bedre gruppemiljø.

Vi bruker en hel skoledag til å gjøre verdi- og bevisstøkende øvelser som oppfordrer til gode diskusjoner jentene imellom. Jentene får muligheten til å reflektere rundt hvordan de ønsker å ha det med seg selv, på skolen, i nærmiljøet og i vennekretsen. En jentedag er morsom, tankevekkende og viktig - og ifølge jentene selv er dette noe de setter stor pris på.

For å skape god gruppedynamikk begrenser vi jentedager til én klasse om gangen. I forkant av en jentedag inngås det en samarbeidsavtale med skolen og Sisterhood.

Denne samarbeidsavtalen utarbeider vi sammen.

Ønsker du at Sisterhood skal komme og ha jentedag på din skole?

Send oss en forespørsel på sisterhood@sisterhood.no.