Rask psykisk helsehjelp - Bydel Søndre Nordstrand

Har du eller noen du kjenner det vanskelig?

​​​​​​​Mange synes livet har blitt vanskeligere under korona. Er du bekymret for noen i familien din, kjenner du deg ensom, nedstemt eller urolig?

Pb. 180 Holmlia, 1203 OSLO

Ravnåsveien 1, 1254 OSLO

Telefontid

Uke 42

Uke 43

Uke 44

Om tilbudet

Rask psykisk helsehjelp (RPH) er et helsetilbud for deg som bor i bydelen, er over 16 år og strever med lettere former for angst, depresjon eller søvnproblemer. Du kan selv ta kontakt uten henvisning fra lege.

Målet med Rask psykisk helsehjelp er å tilby tidlig hjelp til mestring av psykiske plager, og å øke tilknytning til arbeid.

Tilbudet er gratis.

Akutt hjelp

Hvis du har mer alvorlige psykiske lidelser eller personlighetsforstyrrelser, passer ikke Rask psykisk helsehjelp for deg. RPH er heller ikke for deg med rusproblematikk eller akutte kriser.

Hvis du har behov for akutt hjelp, ta kontakt med legevakt 116117 eventuelt 22 93 22 93 eller Akuttenheten Søndre Oslo DPS på telefon: 992 16 529 (åpen 08:00 - 21:00).

Slik søker du Rask psykisk helsehjelp

Vi er åpne for nye henvendelser på telefon 918 57 837. Inntil videre foregår all oppfølging digitalt eller på telefon. Vår telefontid er:

• tirsdag kl 09:00-11:00
  • onsdag kl 12:30-14:30
  • torsdag kl 12:30-14:30

Telefonhenvendelser utenom telefontiden vil ikke bli besvart. Alle henvendelser vil bli vurdert, og sammen vil vi finne ut om RPH er det rette tilbudet for deg. Dersom RPH ikke er riktig tilbud, er vi behjelpelige med å veilede deg til rett tjeneste.

Ta gjerne kontakt med oss i vår telefontid eller send oss en e-post. Vi oppfordrer til ikke å sende sensitive opplysninger i e-post.

Dette hjelper vi deg med

Rask psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud over en kortere tidsperiode. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlegen.

Behandlingen er basert på kognitiv terapi, og vi jobber ut fra en trappetrinnsmodell med tre behandlingstrinn:

1. Veiledet selvhjelp
  2. Webinar om kognitiv terapi
  3. Korttidsbasert individuell samtaleterapi

Veiledet selvhjelp

Vi tilbyr veiledet selvhjelp for angst, depresjon og søvnforstyrrelser. Opplegget er basert på kognitiv terapi, og gir deg verktøy slik at du kan håndtere problemer eller vanskelige livssituasjoner.

Webinar om kognitiv terapi

Vi tilbyr webinar (digitalt kurs) i mestring av lettere psykiske plager. Webinaret gir økt kunnskap om kognitiv terapi, og teknikker og verktøy for å håndtere plager med depresjon, angst, bekymring og forebygging og selvivaretakelse. Webinaret består av 5 samlinger. Alle som henvender seg og som er i målgruppen til RPH vil få tilbud om webinaret i første omgang.

Vi tilbyr også webinar (digitalt kurs) i stressmestring. Webinaret gir økt kunnskap om stress og mestring av stress ved hjelp av teknikker og verktøy fra kognitiv terapi. Se vår kurskalender for tidspunkter og for mer informasjon om påmelding.

Korttidsbasert individuell samtaleterapi

Vi tilbyr strukturert kortvarig samtaleterapi med utgangspunkt i kognitiv terapi. Målet er å hjelpe deg med å forstå psykiske reaksjoner og endre atferdsmønstre som er forbundet med psykisk uhelse og dårlig livskvalitet. Les mer om kognitiv atferdsterapi

Det er viktig at du er klar for å gjøre en egeninnsats for å få utbytte av behandlingen. Kognitiv metode krever at du deltar aktivt gjennom hjemmeoppgaver og øvelser.

Noen ganger er det vi kan tilby ikke riktig for deg. Da kan vi hjelpe deg med å knytte kontakt med kommunens øvrige tjenester. Vi kan også samarbeide med fastlegen din om å henvise deg videre til spesialisthelsetjenesten.

Velkommen til oss!

Døgnåpne hjelpetelefoner

Trenger du noen å snakke med akkurat nå, kan du ringe en døgnåpen hjelpetelefon:

• Mental Helse har telefonnummer: 116 123

1. Dato 18.11.