Rask psykisk helsehjelp

Rask psykisk helsehjelp - Bydel Nordstrand

Rask psykisk helsehjelp Nordstrand, Postboks 4 Lambertseter, 1154 OSLO

Marmorveien 2B, 1154 OSLO

Våre lokaler ligger til høyre for høyblokken når du har den fremfor deg. Døren er merket med ‘Rask psykisk helse’.

Telefontid

Uke 49

• Tirsdag: 12:00 - 15:00
  • Torsdag: 12:00 - 15:00
  • Søndag: Stengt
Kontakttelefonen er julestengt fra og med 15. desember 2020. Den åpner igjen tirsdag 5. januar 2021.

Uke 50

• Tirsdag: 12:00 - 15:00
  • Torsdag: 12:00 - 15:00

Uke 51

• Tirsdag: Stengt
  • Torsdag: Stengt

Rask psykisk helsehjelp - Bydel Nordstrand

Rask psykisk helsehjelp (RPH) er et helsetilbud for deg som bor i bydelen, er over 16 år og strever med moderate symptomer på stress, angst, depresjon eller søvnvansker. Tilbudet omfatter ikke akutte, alvorlige psykiske lidelser eller rusmisbruk.

Behandlingen baserer seg på kognitiv terapi, og følger en trappetrinns-modell. Første trinn er vanligvis kurs eller veiledning med bruk av selvhjelpsmateriell. De neste trinnene består av assistert selvhjelp med telefonkonsultasjoner, i noen få tilfeller tilbys det individualterapi av relativt kort varighet avslutningsvis.

Målet med RPH er å tilby tidlig hjelp slik at problemene ikke forverrer seg, og også å forebygge psykiske lidelser. Sammen vil vi jobbe for økt mestring i hverdagen, bedre livskvalitet og reduksjon av symptomer.

Akutt hjelp

Har du behov for akutt hjelp kan du kontakte:

• Akuttenheten ved Søndre Oslo DPS, på telefon: 992 16 529 (kl 08:00-15:30)
  • Legevakten: 116117 (døgnåpen)
  • Fare for liv og helse: Alarmsentralen 113.

Hvem er vi?

Rask psykisk helsehjelp drives av et tverrfaglig team. De ansatte har minimum 3-årig høyskoleutdanning innen helse- og sosialfag samt opplæring/utdanning i kognitiv terapi.

Vi har taushetsplikt. Alle henvendelser vil bli journalført i tråd med  helsepersonellovens § 39. Tilbudet er gratis, og du kan selv ta kontakt uten henvisning fra lege.

Hvordan ta kontakt?

Ring oss på tlf: 477 06 758
Telefontid: tirsdag og torsdag kl. 12:00-15:00.

Du kan også sende oss mail på postmottak.psykiskhelseteam@bns.oslo.kommune.no. Husk å ikke gi fra deg sensitive personopplysninger over mail; for eksempel opplysninger om helsen din.

Alle henvendelser vil bli vurdert fortløpende i team ukentlig, for å avklare om dette er riktig tilbud for deg. Du vil deretter få tilbakemelding per telefon.