Til innhold

Kosthold og ernæring

Gode matvaner er viktig gjennom hele livsløpet for vekst, utvikling, helse og trivsel.

Ernæringsstrategi

Mat styrker og gleder - overordnet strategi for ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenester i hjemmet 2018-2022 (PDF 11MB)

Fiskesprellkurs for barnehager

Barnehager i Oslo kan melde seg på Fiskesprellkurs. Kurset er for ansatte, og det er gratis å delta. Kursdagen består av teori og praktisk matlaging av enkle fiskeretter. Ta kontakt for mer informasjon.

Ernæringsforedrag i barnehager

Ernæringsstudenter holder foredrag på foreldremøter eller personalmøter i barnehager om temaet «Mat i barnehagen». Tilbudet er gratis. Ta kontakt for mer informasjon. 

Ernæringsforedrag på seniorsenter

Ernæringsstudenter holder foredrag om temaet «Kostråd til seniorer» på seniorsenter. Tilbudet er gratis. Ta kontakt for mer informasjon.

Materiell 

Mat for barn
Melk og barn
Vitamin D og barn
Barn og yoghurt
Sunn mat og friske tenner til barn

Det lille ekstra – ved liten matlyst hos eldre
Nok drikke til eldre
Kostråd til seniorer

Ernæringsbrosjyrer på andre språk

Tallerkenmodellen for friske i alle aldre
Tallerkenmodellen for overvektige

Ernæringsprosjekter

Klinisk ernæringsfysiolog som ressurs for helsestasjons- og skolehelsetjenesten
Trå lekkert – god praksis i ernæringstrappens fire første trinn (siden er midlertidig nede)
God ernæringspraksis i boliger for personer med utviklingshemming 2015-2016
Fellesmåltid ved eldresenter


Kontakt oss

Fagområdet ernæring, Helseetaten
E-post: mat@hel.oslo.kommune.no

Klinisk ernæringsfysiolog Marianne Brønner, tlf. 970 54 159
Klinisk ernæringsfysiolog Sigrid Vesteng, tlf. 952 66 681

For nasjonale faglige retningslinjer og veiledere på ernæringsområdet og kostholdsråd: www.helsedirektoratet.no
www.helsenorge.no
www.matportalen.no