Tangen barneinstitusjon og familiehjem
Hvordan er det å bo på Tangen barneinstitusjon?
På Tangen tilrettelegger vi for at barna har aktiviteter de liker, både på Tangen og i nærmiljøet. Tangen har stor hage med lekeplass, og vi disponerer hytte med båt noen kilometer lenger sør. Det er gode muligheter for aktiviteter i nærmiljøet. Tangen har til sammen 10 plasser, med fem plasser på familiehjem og fem plasser på barneinstitusjonen.
Noen barn fortsetter på sin opprinnelige skole, andre barn bytter skole. Dette avgjøres i samarbeid med skolen, barneverntjenesten, PPT og foresatte. Det ligger både barneskole og en spesialskole i nærheten av Tangen.
Barn som bor på Tangen skal oppleve forutsigbarhet i hverdagen. Vi legger vekt på gode strukturer og rutiner rundt måltider, leggetider, leksetider, aktiviteter, møter og arrangementer. Vi er opptatt av at alle barn som bor på Tangen og i våre familiehjem blir møtt med varme, forståelse og at de skal oppleve stor grad av medvirkning i hverdagen.
Våre ansatte
I Tangen-systemet er det to konsulenter som jobber med familiehjem. Familiekonsulentene har bred erfaring fra blant annet institusjonsarbeid, psykiatri, barneverntjeneste og veiledningsarbeid.
Vi er tverrfaglig sammensatt, noe som oppleves å være en styrke i vårt praktiske arbeid. De ansatte er psykiatrisk sykepleier med COS-P sertifisering og barnevernspedagog med videreutdanning i familieterapi og nettverksarbeid. I tillegg har vi psykolog tilknyttet avdelingen.
Slik jobber vi med våre familiehjem
Vi arbeider tilknytningsorientert og traumesensitivt. Barnets/ungdommens tilknytningsmønster og omsorgserfaringer brukes aktivt i familieavdelingens tilnærming ovenfor familiehjemmene. Alle familiehjemmene får opplæring i traumesensitiv omsorg, Cos-P og tilknytningsorientert miljøterapi.
Vi identifiserer hvilke adferdsstrategier barnet/ungdommen har utviklet som følge av tidligere omsorgserfaringer. I samråd med fosterhjemmene arbeides det bevisst med å «gå bak» barnets atferd og tilby barnet/ungdommen gjentatte nye omsorgserfaringer for å lykkes i etablering av tilknytning og bidra til å utvikle barnets nye, indre arbeidsmodeller.
Hvordan er det å være et familiehjem?
Familiehjemmene får opplæring, kursing og veiledning individuelt og i gruppe med andre familiehjem. De individuelle behovene til barnet/ungdommen og hjemmet vil variere, og familieavdelingen tilbyr for eksempel familiesamtaler, arbeid med biologisk familie, samarbeid med barne- og ungdomspsykiatri og lignende. Vi er opptatt av å finne fleksible løsninger tilpasset den enkeltes behov. Familieavdelingen er kjent for å ha et tett samarbeid med skole, BUP og andre relevante samarbeidspartnere.
Alle Tangens familiehjem har tilbud om inntil 35 fridager per år. Der det er hensiktsmessig kan samvær med biologisk familie samkjøres med familiehjemmets fridager.
Tangen familieavdeling er tilknyttet Tangen barneinstitusjon med døgnkontinuerlig vakttelefon som er tilgjengelig for familiehjemmene.
Ønsker du å bli familiehjem? Ta kontakt på familiehjem@bfe.oslo.kommune.no.
Kontakt
- Kontaktperson
- Karl Magnus Jansson Schlytter
- Telefon
- 40 03 13 35
- E-post
- tangen@bfe.oslo.kommune.no
- Postadresse:
-
Postboks 6726, St. Olavs plass
0130 OSLO
- Besøksadresse:
-
Leangbukta 3
1392 VETTRE