Saldo, kvoter, egenandeler og personopplysninger

Ruter tok over ansvaret for TT i Oslo fra 1. januar 2021

Endringen har ingen praktiske konsekvenser for deg som bruker TT-reiser, utover at du fra 1. januar skal sende klager til tt@ruter.no.

Finn saldo, kvoter og egenandeler for TT-kort.

TT-kortet

• Kortet brukes i bilen for å betale reisen
  • Kortet blir brukt til identifikasjon
  • Det er viktig at du tar vare på kortet ditt

Saldo for fritidsreiser

Sjekk hvor mange fritidsreiser du har igjen på TT-kortet ditt.

Kvoter for fritidsreiser i 2021

Kvoter oppdateres automatisk på TT-kortet.

• 150 enkeltreiser.
  • TT-brukere under 6 år har ikke rett på fritidsreiser.

Søker du etter 1. juli får du halvparten av reisene det året. Du kan ikke overføre turer til året etter selvom du har turer igjen ved årsskiftet.

Egenandeler 2021

Egenandeler oppdateres automatisk på TT-kortet.

Egenandeler i Oslo

• 62 kroner for voksne
  • 31 kroner for barn under 18 år

Du kan ha med én medhjelper gratis. Øvrige medreisende betaler egenandel etter alder.

Egenandeler utenfor Oslo

• Ved sykebesøk på Ahus er egenandelen 124 kroner for voksne, og 62 kroner for barn.
  • Ved transport til og fra Gardermoen er egenandelen 236 kroner for voksen, og 118 kroner for barn.
  • Ved fritidsreiser til Bærum, Lørenskog, Nittedal og tidligere Oppegård som er innvilget ved vedtak, er egenandelene 124 kroner for voksne, og 62 kroner for barn.
  • Ved fritidsreiser til tidligere Akershus fylkeskommune uten vedtak med blått kort, varierer prisen ut i fra hvor du skal. Kontakt kjørekontoret for å få opplyst hva reisen vil koste.
  • Ved fritidsreiser til tidligere Akershus fylkeskommune uten vedtak med rødt kort, betaler du egenandelen i Oslo og takstameterpris derfra og til dit du skal.
  • Ved faste reiser til tidligere Akershus fylkeskommune er egenandelen 62 kroner for voksne, og 31 kroner for barn.

Egenandelstak for faste reiser i Oslo og tidligere Akershus fylkeskommune

• For reiser til Aktivitetsskolen (AKS), dagtilbud som alternativ til arbeid, arbeid og høyere utdanning er egenandelstaket på 620 kroner per måned. Når egenandelstaket er nådd skal du ikke betale egenandel for slike turer resten av måneden.
  • TT-bruker i barnehage og videregående skole skal ikke betale egenandel.

Egenandelskuponger

Det er mulig å kjøpe egenandelskuponger for å betale egenandelen med, dersom du ikke ønsker å bruke kontanter eller bankkort. Egenandelskuponger kan kjøpes hos Oslo Taxi i Trondheimsveien 100.

Personopplysninger

Byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester har inngått en avtale med Ruter på vegne av Oslo kommune om rettmessig overføring av personsensitiv informasjon i forbindelse med utøvelse av tilrettelagt transport. Den gjelder fra 1.1.21.

Ruter behandler personopplysningene for å kunne planlegge, gjennomføre og følge opp vedtak om TT transport.

Les mer om TT og personvern (PDF 0,1MB)