Til innhold
Sykkel

Sykkelaktiviteter for studenter

Her finner du tilbud og aktiviteter for syklende studenter i Oslo.

Visste du at:

 • du kan få hjelp til å fikse sykkelen gratis på Bike Kitchen Blindern alle hverdager fra kl 9-15
 • du kan leie studentsykkel til 500 kroner sesongen?
 • vi arrangerer sykkelloppis ved studiestart til høsten?
 • vi har et eget sykkelkart for studenter?
 • du kan søke støtte til sykkelaktiviteter for studenter?

Gratis sykkelmekk på Bike Kitchen Blindern

Bike Kitchen Blindern er landets første sykkelkafé på campus. Her kan alle studenter i Oslo få gratis hjelp og verktøy til å fikse sykkelen sin selv over en kopp kaffe, alle hverdager fra kl. 9-15.

Sykkelverkstedet er bemannet av ansatte i Oslo kommune som kan hjelpe med alt fra mindre justeringer av bremser, gir og dekk til mer avanserte reparasjoner som hjulretting og skifte av kranlager. Vi kan tilby enkle reservedeler ved behov, og du kan også få sykkelkart, sykkellykter, lappesett og informasjon om andre sykkeltilbud til studenter.

Bike Kitchen Blindern er i 1.etasje på Niels Henrik Abels hus på Blindern, og er et samarbeid mellom Oslo kommune, SiO Mat og Drikke og UiO. Følg åpningstidene på Bike Kitchen Blindern på SiO sine nettsider

Har du spørsmål om Bike Kitchen Blindern? Ta kontakt med daglig leder Jørgen Høy på jorgen.hoy@bym.oslo.kommune.no

Sykkelutleie for studenter

Oslovelo tilbyr sykkelutleie til studenter for 500 kroner sesongen med reparasjoner inkludert i prisen. Alle syklene er gjenbrukt, nyoverhalt og utstyrt med lås, lys, ringeklokke og piggdekk i vintersesongen.

Prosjektet Dakapo! er drevet av Oslovelo med støtte fra Oslo kommune.

Send e-post til dakapo@oslovelo.no om du vil reservere sykkel, eller les mer om utleieordningen på Oslovelo sine nettsider.

Støtte til sykkelaktiviteter for studenter

Oslo kommune jobber aktivt for å gjøre Oslo til en bedre sykkelby for studenter, og samarbeider med flere studiesteder, studentorganisasjoner og andre virksomheter i arbeidet.

Har du en idé til en aktivitet som kan få flere studenter til å sykle? Oslo kommune gir støtte til organisasjoner, studentforeninger og virksomheter som vil gjennomføre tiltak som kan inspirere flere studenter i Oslo til å sykle.

Noen eksempler på aktiviteter vi gir støtte til:

 • Sykkelturer
 • Mekkekurs
 • Sykkelkurs
 • Sykkelreparasjon
 • Sykkelloppis eller gjenbruksprosjekter
 • Kulturelle aktiviteter på sykkel

Vi behandler søknader fortløpende gjennom hele året, men ønsker spesielt søknader til aktiviteter for studiestart høsten 2019.

Ta kontakt med prosjektleder Anura Sankholkar, anura.sankholkar@bym.oslo.kommune.no, for henvendelser og spørsmål om støtteordningen.

Sykkelkart for studenter

Er du klar for å bli kjent med Oslo på sykkel? Last ned vårt nye sykkelkart for studenter i Oslo, eller plukk opp et sykkelkart på nærmeste studentby eller studiested.

Naviger i sykkelkart for studenter på Google

Last ned sykkelkart for studenter (PDF 5,5MB)

Oslo Bysykkel

Med bysykkel kommer du deg kjapt og enkelt rundt i Oslo. 

Du kan lese mer om ordningen hos Oslo Bysykkel

Utendørs sykkelpumper og selvbetjente servicestasjoner

Flere studentbyer og studiesteder har selvbetjente servicestasjoner med sykkelpumper og enkelt utstyr som kan brukes. I tillegg har Oslo kommune egne sykkelpumper og utendørs servicestasjoner over hele byen. 

Se oversikt over kommunens servicestasjoner

Bli en syklende student!