Ukraina trenger oss

Oslo kommune ber innbyggerne ta en pause fra givergleden til Ukraina, siden postmottaket i Polen er fullt.

Det er krig og vinter i Ukraina (illustrasjon)
Det er krig og vinter i Ukraina (illustrasjon).

AKTUELT, Oslo kommune, 13. desember 2022, oppdatert 20. desember:

– Krigen i Ukraina angår oss alle, og vi må gjøre hva vi kan for å hjelpe en hardt rammet befolkning, oppfordrer byrådsleder Raymond Johansen.

20. desember ber byrådslederen og Posten likevel om at givergleden settes på pause til januar, fordi mottakssenteret i Polen er fullt.

– Så til dere som fortsatt har lyst og mulighet til å bidra: Nå må vi ta en liten pause. Men fra nyttår er det igjen både mulighet og et stort behov for hjelp, sier Johansen.

Det er fortsatt mulig å sende adresserte pakker til Ukraina.

Dette trengs i Ukraina

• Tørket mat og hermetikk, nøtte- og proteinbarer, tørket frukt, pasta, supper, pureer, kondensert melk og søtsaker
  • Babymat, men ikke på glass
  • Mat til husdyr
  • Elektronikk som powerbanks, batterier, hode-/lommelykter, walkie-talkie
  • Bleier, bind, tamponger, våtservietter, tannkrem, tannbørster, såpe og sjampo
  • Plaster, bandasjer, kompresser og sårvask
  • Soveposer, liggeunderlag, tepper og puter
  • Termisk undertøy (ull eller lignende). NB: Ikke send andre typer klær

Alt som sendes bør være nytt, uåpnet og må tåle lagring.