Fernanda Nissen skole - ferdig bygget i 2016

Fernanda Nissen skole er en helt ny 1–7 skole på Storo i Oslo. Den nye skolen har kapasitet til 840 elever, og stod ferdig til skolestart i 2016.

Bygget strekker seg over 9750 kvadratmeter, og er bygget som et passivhus. For å skjerme skolens uteområde er bygningen formet som en L, som vender mot utsiden av veiene i området rundt.

Bygget går over tre etasjer med teglfasade, men med et innslag av glass i første etasje. På innsiden er det valgt materialer som er tilpasset prosjektets miljøkrav, samtidig som de er robuste og innehar lave vedlikeholdskostnader.

Viderefører lokal industri- og produksjonshistorie

Området i Nydalen har i en historisk sammenheng vært preget av industri- og produksjonsvirksomhet. For å videreføre noe av dette preget har skolen synliggjort arealene for kunst og håndverk, og mat og helse, som ligger på gateplan ut mot Sandakerveien.

Skolen har i tillegg egne områder for dans og musikk, samt en gymsal med egne garderober. Det finnes også et auditorium på skolen. Selve hjemmeområdene for trinnene fordeles over andre og tredje etasje, sammen med arealer for aktivitetsskolen. 

Se også

Kontakt

Undervisningsbygg

Prosjektleder

Roar Pedersen

Mobilnummer
95 12 00 07

E-post

Utdanningsetaten

Rektor

Elisabeth Rudi Lund

Mobilnummer
95 79 29 49

E-post