Oslo skatehall

Fakta om Oslo skatehall

  • Bygget for alle grener av skating
  • Innendørs skateareal på 1430 m2 åpnet 12. januar 2017
  • Utendørs skateareal på 600 m2 åpnet 20. mai 2017

Oslo kommune har bygget en ny innendørs skatehall på Voldsløkka. Bygget åpnet i januar 2017 og sikrer skatere et helårstilbud. 20. mai 2017 åpnet også en utendørs skatepark.

Hva er Oslo skatehall? 

Vi har bygget ny skatehall med tilhørende skatearealer ute for alle grener innen skating, slik at skatere får et helårstilbud. Den nye skatehallen sto ferdig i januar 2017. Uteparken stod ferdig mai 2017.

Last ned prosjektpresentasjon for Oslo skatehall (PDF, 7MB)

Oslo skatehall er skreddersydd for alle grener innenfor skating – street, bowl og vert. Det har vært viktig å tenke skating helt fra starten av byggeprosessen, og proffe skatere fra miljøet har vært involvert hele veien slik at hallen skal bli mest mulig funksjonell for brukerne.

Hallen har et skateareal på 1430 m2, og en skatepark ute på ca 600 m2. Innvendig er det en mesanin med god utsikt til å se på skateaktivitetene, samt kafe, kontorer, aktivitetsrom og et medierom hvor utøvere kan lage og se videoer av sine egne skatekunster.

Brukshall for mange

Hallen skal først og fremst være en sentral møteplass og brukshall for små og store skatere, men vil også tilfredsstille internasjonale konkurransekrav.

Uteområder

Terrenget rundt hallen er anlagt i tre nivåer. Det laveste nivået er skatedelen av uteanlegget. Et sitteamfi i betong forbinder skatedelen med det neste nivået, som er belagt med tredekke og sittebenker i granitt. Uteområdene vil få et grønt preg med gode oppholdskvaliteter og tilrettelegges for skating.

Miljø

Oslo skatehall er bygget etter passivhus-standard. 

Hvor ligger skatehallen?

Skatehallen er en del av Voldsløkka idrettspark i Bydel Sagene. Besøksadressen er Stavangergata 28.

Tidslinje

Den nye hallen åpnet 12. januar 2017. Utendørs skateareal åpnet 20. mai 2017. Prosjektet sto ferdig sommeren 2017.

Hvorfor bygget vi Oslo skatehall?

Anlegget skal være en viktig møteplass og bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett, og sikre et godt tilbud for skatere både sommer og vinter. Hallen med utearealer vil dekke veldokumenterte og etterlengtete behov.

Følg saken

Hvem er ansvarlig?

Kultur- og idrettsbygg (KID) var ansvarlig for å planlegge og bygge Oslo skatehall. 

Skatehallen eies av Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Bymiljøetaten leier anlegget, mens det er Oslo Skateboardforening som drifter hallen.

Involverte aktører

Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Arkitekt: Dark Arkitekter
Innvendig design: Glifberg – Lykke
Innvendig byggearbeid: IOU Ramps

Finn tilbud og åpningstider

Gå til Oslo skatehall

Kontaktpersoner

Kultur- og idrettsbygg

Olav Vs gate 4

Telefon
2180 2180

E-post