Lillomarka arena

Oslo kommune vil utvikle Lillomarka arena til et moderne, helårs idretts- og aktivitetsanlegg.

Denne siden er om det avsluttede byggeprosjektet Lillomarka arena.

Om anlegget

Lillomarka arena er et helårs idretts- og aktivitetsanlegg hovedsakelig beregnet på breddeidretten. Det dekker et område på nærmere 86 dekar og består av løyper, standplass, kunstgressbane, bygninger og tekniske anlegg.

Anlegget er tilrettelagt for langrenn og skiskyting med snøproduksjonsanlegg for vinterbruk og rulleskiløyper på sommerstid. Anlegget inneholder videre fasiliteter for orientering og hundesport. Skiløypa er lagt i en runde som er circa tre kilometer lang, med flere snarveier som gir mulighet for variasjon. Standplassen for skiskyting, med tilhørende strafferunde, er også tilrettelagt for helårsbruk. Kunstgressbanen er på 2.400 kvadratmeter og spesialtilpasset agilitytrening for hunder.

Anlegget er spesielt tilrettelagt for paraidretter. Blant annet er løypenettet utformet slik at en av løypesløyfene er helt flat; de andre har varierende hellingsgrad – dermed kan utøverne velge de sløyfene som passer for den enkelte. For sommerbruk er rulleskiløypa tilpasset rullestolbrukere.

Varmestua inneholder kafé/møterom, eget oppholdsrom for hundeklubben, et enkelt kjøkken, kiosk, toaletter og garderober med to dusjer i hver. Garderobene gjør det mulig å avholde treningssamlinger i anlegget. Bygget har også et sekretariatsrom for speaker og tidtaking, og et 200 kvadratmeter stort lager. Pumpehus, tekniske rom og garasje for prepareringsmaskinen er lagt inn i skibroen som også danner inngangsportalen til arenaen.

Tidslinje

  • 2016: Desember, oppstart av av byggearbeid.
  • 2017: Skiløyper er ferdigstilt for bruk til vintersesongen.
  • 2018: Anlegget ferdigstilles i juni. Det vil komme en fase tre i dette prosjektet, hvor det blant annet skal etableres ny standplass.

Hvor ligger det?

Lillomarka arena ligger mellom bydel Grorud. Arenaen ligger i Bergensveien/ Hukenveien og Badedammen (sør for Steinbruvannet) i Lillomarka.

Hvem var ansvarlig for byggingen?

Oslo kommune ved tidligere Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Kontaktinformasjon

Oslobygg KF