Bydel Gamle Oslo

På vei mot Supergrønland – Olafia har allerede fått nytt liv

Noen ganger nytter det med blanke ark, nye fargestifter og litt engasjement. –Vi ser allerede at folk bruker Olafiagangen på en annen måte enn tidligere, sier Leo Rygnestad, Områdeløft Grønland og Tøyens prosjektleder for den midlertidige oppgraderingen i Olafiagangen.

24. august inviterte Områdeløft Grønland og Tøyen politikere og folk i nabolaget til en markering, slik at de kunne beundre den nye Olafiagangen med egne øyne. Sterke farger lyser opp betongen, og morsomme utemøbler inviterer forbipasserende til å sette seg og ta en pust i bakken i skyggen av de flotte trærne.

Foto: Lisbeth Meidell. Bilde av midlertidig oppgradering i Olafiagangen sommeren 2020.Foto: Lisbeth Meidell. Her kan folk som går forbi sette seg på benkene under trærne.

Politikerne takket frivillige og ungdommer i arbeid for innsatsen

Arild Hermstad (MDG), byråd for byutvikling, Theodor Bruu (MDG), leder bydelsutvalget i Bydel Gamle Oslo og Stian Amadeus Antonsen (SV), som også er med i bydelsutvalget, var til stede under markeringen i Olafiagangen.

- Olafiagangen har vært et neglisjert byrom i mange år, en betongørken. Så det er fantastisk å se hvor fint området har blitt over sommeren! Stor takk til alle som har engasjert seg og jobbet frivillig. Dette er første skritt for å gjøre Olafiagangen og Grønland enda bedre, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Arild Hermstad, byråd for byutvikling.

Foto: Lisbeth Meidell. Folk i nærmiljøet som har jobbet med oppgradering av Olafiagangen sommeren 2020.Foto: Lisbeth Meidell. Folk i bydelen som har jobbet med oppgraderingen i sommer, her sammen med politikerne 24. august.

Til sammen har 22 ungdommer hatt sommerjobb i prosjektet og nærmere 90 frivillige hjulpet til med både maling og snekring, noen av dem er med på bildet over. Sammen har de fordelt 760 liter maling ut over betongen i ulike mønstre.

Vi løfter Olafia, mens vi venter på «Supergrønland»

Oslo kommune er i gang med å planlegge en viktig oppgradering av Olafiagangen. Dette skal bli «Supergrønland», en aktivitetspark for barn og ungdommer. Det vil ta to- tre år før arbeidet med den nye parken er ferdig. Derfor har Bydel Gamle Oslo invitert ungdommer i bydelen til å bli med på en midlertidig oppgradering.

Den midlertidige oppgraderingen er et samarbeid mellom Områdeløft Grønland og Tøyen, Léva Urban Design, GrowLab Oslo og MakersHub.