Grønland seniorsenter søker flere frivillige

- De frivillige er hjertet av seniorsenteret. De tar med seg kunnskapen sin, engasjementet, kulturen og omsorgen, som gjør senteret så levende, sier daglig leder ved Grønland seniorsenter, Anne Ilseng.

Daglig leder Grønland seniorsenter, Anne Ilseng
Bilde: Lisbeth Meidell

Frivillige bidrar til et variert tilbud

- De frivillige ved Grønland seniorsenter gjør en viktig jobb, og vi trenger flere engasjerte ildsjeler. Derfor gjennomfører vi en kampanje for å rekruttere flere frivillige i oktober, forteller Anne.

Anne oppfordrer alle som leker med tanken om å bli frivillig til å ta en titt på nettsiden som er laget for kampanjen.

Grønland seniorsenter ønsker seg frivillige over 60 år, som bor i Gamle Oslo. Det stilles ingen spesielle krav til kunnskap eller bakgrunn til de frivillige ved Grønland seniorsenter, men både livserfaring og yrkesbakgrunn kommer ofte til nytte.

De frivillige bistår med å planlegge og gjennomføre sosiale eller fysiske aktiviteter, som for eksempel frokostgruppe, Digital bestemor, bingo, ulike treningsgrupper, quiz og mye mer. Takket være dem kan seniorsenteret tilby et variert program. De frivillige ved senteret kan også benytte seg av tilbudene, hvis de selv ønsker det.

Anne bekrefter at de ansatte ved senteret samarbeider tett med de frivillig og at det er viktig at de frivillige får nødvendig støtte og opplæring.

Seniorsenteret arrangerer «Åpne dager» i oktober

Klikk her for å se programmet for «Åpen dag»

Gjester ved Grønland seniorsenter
Bilde: Lisbeth Meidell

Det er mange som ikke kjenner til seniorsenteret. Derfor inviterer ansatte og frivillige til «Åpen dag» tre fredager i oktober; den 14., 21. og 28. Her kan alle som ønsker hilse på, snakke med og stille spørsmål til ansatte, frivillige og gjester ved senteret. Det er også mulig å titte på eller delta på noen aktiviteter, for de som ønsker.

- Seniorsenteret er et lavterskeltilbud, det betyr at alle over 60 år og som bor i Gamle Oslo kan benytte seg av våre tilbud, sier Anne.