– Verdensrommet er et godt sted å være

Det sier Truls, som er fast gjest på møteplassen for innbyggere i Bydel Alna som har eller har hatt rusutfordringer.

| Publisert: 21.09.21. Tekst: Linnéa Berg, kommunikasjonsrådgiver i Bydel Alna

Verdensrommet, som ligger på Furuset, åpnet dørene i starten av mai i år og drives av NAV Alna sitt rusteam.

Bilde av Truls (til venstre) og Anita som sitter ved et bord og prater sammen.GODE SAMTALER: – Verdensrommet er et godt sted å være, sier Truls. Her sammen med prosjektleder Anita Røsberg.

God besøkstall

Prosjektleder Anita Røsberg, forteller at de på tross av koronaviruset og smittevernregler har hatt gode besøkstall.

 – Vi har åpent tirsdager og torsdager. Siden oppstarten har vi hatt 65 unike besøkende og totalt 300 besøkende. Det er vi godt fornøyde med.

– Det beste som har skjedd Groruddalen

Bilde av TrulsFAST GJEST: Truls er fast gjest på Verdensrommet.På Verdensrommet kan brukerne låne datamaskin, delta på ulike aktiviteter og turer, få vasket klær eller se om de finner noe av interesse i gjenbrukshjørnet.

– Dette er det beste som har skjedd Groruddalen siden jeg ble født. Her kan vi samles, spise god mat også får vi hjelp til alt og litt til, forteller Truls.

God mat og gode samtaler

I følge Røsberg er mattilbudet særlig populært:

– Vi forsøker å lage all maten fra bunnen og det faller i smak hos de som kommer hit. Om det blir noe igjen, får de som er her den dagen med seg mat hjem. 

Bilde av blomkålsuppe og vaffel MAT SOM VARMER: Prosjektleder Anita Røsberg forteller at mattilbudet er populært blant de besøkende.Og med et populært mattilbud kommer også de gode samtalene:

– Jeg kan sitere en av brukerne; på Verdensrommet kan du løse verdensproblemer, sier prosjektlederen med et smil.

Samarbeid med Ivareta og Sykepleie på hjul

NAV Alna har også et samarbeid med Ivareta, en organisasjon av og for etterlatte og pårørende til personer som har utfordringer med rus og psykisk helse.

– Det handler om at det ikke bare er den som har rusutfordringer som blir rammet, men også de som er pårørende. Ivareta er hos oss tirsdager, sier prosjektlederen.

Sykepleie på hjul, i regi av Fransiskushjelpen, står utenfor møteplassen hver torsdag.  De tilbyr helsehjelp i form av samtaler, sårbehandling og deler ut rent brukerutstyr.

Bilde av bilen til Sykepleie på hjul SYKEPLEIE PÅ HJUL: Tilbyr helsehjelp i form av samtaler, sårbehandling og deler ut rent brukerutstyr.

Tilbudet utvikles i samarbeid med brukerne

– Hvordan skal tilbudet videreutvikles?

 – VI har en forslagskasse der vi oppfordrer våre besøkende til å komme med forslag til ulike aktiviteter, matretter og forbedringer. Brukermedvirkning er i fokus hos oss, de besøkende skal være med å forme tilbudet og innholdet på Verdensrommet.

Truls som har lyttet Røsberg har noen avsluttende ord:

 –  De ansatte er veldig ålreite, det bidrar til at Verdensrommet er et godt sted å være.

Bilde av person som  syrULIKE AKTIVITETER: Truls får testet sine sykunnskaper på Verdensrommet.

Åpningstid

  • Tirsdag kl. 11.00-15.00. 
  • Torsdag kl. 11.00-15.00. 

Pårørendeorganisasjonen er til stede hver tirsdag, hele dagen. Sykepleie på hjul er til stede mellom 11.00 og 12.00 hver torsdag.

Besøksadresse

  • Trygve Lies plass 1, 1051 OSLO

Har du spørsmål?

Ta kontakt med prosjektleder Anita Røsberg, mobil: 480 40 575.